Kuharski dvoboj-Dobro jutro

Nastop in kuharski dvoboj članic PD Iskra Ljubljana in Kolesarsko pohodniškega društva Hej, gremo naprej, iz Maribora v oddaji Dobro jutro na TV Slovenija 1 v sredo 13. aprila 2016
Oddaja Dobro jutro je na TV Slovenija zelo zanimiva oddaja. Ustvarjalci imajo polno idej in…..tudi spletne strani jim seveda niso tuje. Ko so brskali po spletnih straneh Planinskih društev, so naleteli na http://pd-iskra-lj.si/, stran se jim je zdela zanimiva, kot tudi društvo, ki jo predstavlja in proti koncu prejšnjega tedna je Alenka dobila E-pošto s povabilom na oddajo. Nastopil naj bi par, ki bi v kratkem predstavil delovanje društva in se pomeril v kuharskem dvoboju z nasprotno ekipo, ki jo lahko izberemo mi, kot povabljenci. Seveda je takoj padla odločitev, da povabimo naše prijatelje KPD Hej, gremo naprej iz Maribora, s katerimi imamo zadnji čas najboljše stike.
Ja, ta odločitev je bila lahka in povabljenci so bili takoj za stvar. A kdo naj zastopa naše društvo?
Fedor, kot predsednik, je takoj sklical nujno korespondenčno sejo za izbor. Člani UO smo nanizali kar nekaj predlogov, a je nastajal problem recimo tudi tam, ko nekateri vedo-vemo o društvu veliko, a jim je kuhanje več ali manj neznanka. Pa tisti, ki znajo dobro kuhati, so bili odsotni, ali pa ne bi želeli nastopiti pred kamerami. Potrebna je bila hitra odločitev in izbrali smo Alenko ter Adrijano, katere smo na UO kar izvolili (beri določili) za naš par. Seveda s strani TV Lj. ni bilo določeno, da mora v oddaji nastopiti mešani par!
Za kuharski dvoboj so bile določene sestavine, potem pa se je morala vsaka ekipa ustvarjalno znajti po svoje. Rdeča nit sestavine za pripravo hrane so bile rdeče redkvice, drobnjak in kisla smetana. Naša ekipa je dan pred oddajo s pomočjo Lojzeta izdelala svoj recept predjedi in glavne jedi in ga tudi realizirala doma pri Alenki.
Pri nas upokojencih smo doma nestrpno čakali, da bo ura 10:10, da bodo na sceno studia 1 TV Ljubljana stopili vsi štirje tekmovalci, poštirkani, z novimi frizurami in dekagrami pudra na obrazu…..dekleta smo komaj prepoznali, medtem ko Igor ni mogel skrivati svoje moškosti v obliki brade.
Vse, kaj so tam počeli, koliko je bilo treme in koliko problemov s štedilnikom naših tekmovalk, pa si lahko ogledaš tukaj:
Dobro jutro-TV oddaja dvoboja
MENIM, DA SO BILI ZMAGOVALCI OBOJI, SAJ SO LEPO PREDSTAVILI SVOJI DRUŠTVI IN TUDI KUHANJE JIM NI BILO TUJE !
Vtise napisal 14. aprila 2016,
Franci Hrastar